Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Informácie zo stretnutia ohľadom uzávierky Vinohradníckej ulice a D4R7

GALÉRIA
Dátum: 17.01.2020
Autor: Obec Kvetoslavov
Počet videní: 2328
Informácie zo stretnutia ohľadom uzávierky Vinohradníckej ulice a D4R7

Informácie zo stretnutia ohľadom uzávierky Vinohradníckej ulice a výstavby D4R7, na ktorom sa zúčastnili starostovia dotknutých obcí

Stretnutie aj za účasti ministra dopravy, konzorcia D4R7, starostov, či zástupcov Bratislavského samosprávneho kraja prebehlo 17.1.2020 Najviac nás zaujímalo, ako je na tom aktuálne uzavretá Vinohradnícka cesta a dlhoočakávaná diaľnica.

Našou prioritou pri rokovaniach je tlačiť na čo najrýchlejšie otvorenie Vinohradníckej ulice ( podľa predbežných informácií by mala byť rekonštrukcia hotová do 30.5.2020 ), výstavba kruhového objazdu v smere z Miloslavova na Vinohradnícku ulicu a vybudovanie výhybne na železničnej zastávke v Miloslavove.

 

Informácie ohľadom Vinohradníckej cesty

Prekladka Vinohradníckej ulice pozostáva z 2 objektov. Momentálne sú hotové:

Násyp (SO 145)

  • Odfrézovaných 5000m2 existujúceho asfaltu
  • Odkop existujúceho násypu cca. 5000m3
  • Zemná stabilizácia podkladu cca. 18000m2
  • Vybudovanie štrkového násypu cca. 25000m3 

 

Premostenie (SO 229)

  • Výkop všetkých základových pätiek 
  • Zaarmovanie a zabetónovanie základových pätiek
  • Zaarmovanie a budovanie mostných pilierov (v procese)
  • Armovanie hlavíc pilierov (v procese)

 

 
 
R7 Holice - Ketelec + D4 Ketelec - Rovinka

Prebiehajú ukončovacie práce a začína sa proces odovzdávania, ktorý bude trvať niekoľko týždňov (max. cca. 2 mesiace). Následne sa budú dokončovať a odovzdávať etapy D4 smerom na sever. Dokončenie zvyšku R7 a D4 cez Dunaj do 9 mesiacov od odovzdania etapy Holice - Ketelec. Rýchlosť postupu prác na R7 Ketelec - Prievoz je časovo naviazaná na prekládku sietí a produktovodov pre Slovnaft a. s., teda zosúladená s výrobnou prevádzkou.

 

Na objektoch sa momentálne každý deň, podľa slov zhotoviteľa, robí na 120% - nová, kompletne zrekonštruovaná Vinohradnícka cesta by mala byť k dispozícii, pokiaľ neprídu tuhé mrazy, podľa dohody do 31.5.2020. Galériu už vykonaných prác od decembra, kedy bol úsek uzavretý, nájdete nižšie v galérii.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.