Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Kamiónová doprava cez obec

Vyriešený
Prijatý: 31.08.2022
Zodpovedaný: 05.12.2022
Autor: Darina
Zodpovedal: Obec Kvetoslavov

Podnet:

Dobrý deň,
od spustenia prevádzky R7/D1 sa naša obec stala tranzitnou pre stovky (pomaly tisícky) áut. Premávka na Seneckej je v pracovných dňoch taká hustá, že vyjsť autom z domu alebo z bočnej cesty je ňu priam nemožné. Chodci sa z jednej strany na druhú "prebojujú" len na priechodoch, ktoré sú na celej Seneckej len tri (štvrtý pri Flóre). Nehovoriac o výrazne zhoršujúcej sa kvalite ovzdušia, decibeloch, otriasajúcich sa stien domov a ničení povrchu vozovky. S osobnými autami sa asi musíme zmieriť, ale kamióny, ktoré si cez našu obec skracujú cestu, by sme trpieť nemali. Kedy sa v tomto smere urobí náprava?


Odpoveď:

Dobrý deň, žiaľ obec nemá žiadnu možnosť obmedziť jazdu kamiónov cez obec. Aktuálne ale v spolupráci s VÚC pracujeme na viacerých alternatívach ako zlepšiť prejazd križovatkou Senecká/Hlavná, kde treba prethnúť dopravný tok, aby aj autá z Hlavnej a Agátovej vedeli vyjsť, čo by zároveň pomohlo chodcom prejsť cez Seneckú

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.