Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zníženie poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady

SÚBOR
Dátum: 14.01.2024
Autor: Obec Kvetoslavov
Počet videní: 1370
2 min. čítania
Zníženie poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady

Pripomíname občanom, 

že podľa platného  Všeobecne záväzného nariadenia obce Kvetoslavov č. 2/2023 § 12 bod

9. Obec poskytne zníženie poplatku:

a) vo výške 35 % z poplatku, ak poplatník je k začiatku zdaňovacieho obdobia ( 01. 01. kalendárneho roka ) vo veku nad 65 rokov a súčasne je samostatne žijúcou osobou v nehnuteľnosti, na ktorú sa viaže produkcia odpadu;

b) vo výške 20 % z poplatku, ak poplatník je k začiatku zdaňovacieho obdobia ( 01. 01. kalendárneho roka ) vo veku nad 65 rokov, pričom ale nie je samostatne žijúcou osobou v nehnuteľnosti, na ktorú sa viaže produkcia odpadu a on alebo jeho manželka ( druh/ družka) je vlastníkom nehnuteľnosti, na ktorú sa viaže produkcia odpadu.”

c) vo výške 35 % z poplatku, ak poplatník je fyzická osoba v hmotnej núdzi.

10. Poskytnutie zľavy sa nevzťahuje na osoby, ktoré majú, ku dňu podania žiadosti o poskytnutie zľavy, voči obci nedoplatky.

11. Na preukázanie skutočnosti, že osoba žiadajúca o poskytnutie zľavy z poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady je samostatne žijúca, je potrebné spolu so žiadosťou predložiť čestné vyhlásenie.

12. Poskytnutie zľavy v zmysle bodu 9, sa vzťahuje iba na poplatníkov využívajúcich zberné nádoby o objeme 120 litrov s počtom vývozov 26 x ročne.

13. Poplatník uplatní nárok na zníženie poplatku podľa bodu 11 najneskôr do 31. januára zdaňovacieho obdobia, inak nárok na zníženie poplatku zaniká.

V prílohe nájdete  žiadosť spolu s čestným prehlásením, ktorú je potrebné podať do 31. januára 2024, inak nárok na zníženie poplatku zaniká.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Žiadosť poplatníka o zníženie poplatku Veľkosť: 17.5 kB Formát: docx Dátum: 14.1.2024
Čestné prehlásenie o počte osôb Veľkosť: 20.7 kB Formát: docx Dátum: 14.1.2024